Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

6 Handige tips voor een industriële stijl in uw interieur

6 Handige tips voor een industriële stijl in uw interieur

Het is al jaren een trend en deze lijkt voorlopig nog niet uit het woonbeeld te gaan verdwijnen. De industriële look! En dat is niet zo vreemd. De strakke lijnen en vaak donkere kleuren zijn eigenlijk heel goed in te passen in de meest voorkomende woonstijlen.

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om met uw meubels en interieur helemaal over te gaan op deze prachtige look, maar u kunt ook prima bepaalde onderdelen toevoegen of vervangen om een combinatie te maken met uw huidige interieur. Hieronder geven we u een aantal tips en mogelijkheden waar u mee aan de slag kunt.

  • Verlichting

Om een industrieel tintje toe te voegen gebruikt u bijvoorbeeld mooie, stoere lampen in uw huis. Denkt u hierbij aan een studiolamp in de woonkamer en een stoere fabriekslamp boven de eettafel, dit zijn beide unieke eyecatchers in uw woonkamer en geven meteen een heel ander aanzien. Als lichtbron kunt u het beste kiezen voor een stoere kooldraadlamp voor een nog rauwer effect. 

  • Industriële muren

Bij een industriële sfeer denken we al snel aan grove, bakstenen muren. Mocht u deze in huis hebben dan kan u deze natuurlijk behouden of nog mooier u kunt kijken of u deze kunt blootleggen. Maar een bakstenen muur moeten plaatsen of blootleggen is vaak ook duur en lastig.

Gelukkig zijn er genoeg goedkopere en makkelijkere alternatieven die eenzelfde effect kunnen bereiken. Kies dan bijvoorbeeld voor bakstenen behang of betonverf op de muur. En met een mooi reliëf erin maakt u de muur helemaal af naar uw eigen smaak.

  • Industriële tafels en stoelen

Vervang uw huidige tafel eens door stoere industriële eetkamertafel (eventueel met bijpassende stoelen)! Een grote industriële tafel creëert meteen een robuuste look in de eetkamer en biedt ruimte genoeg voor vrienden of familie om gezellig aan te schuiven.

Een ware trend binnen de industriële tafels zijn de gekruiste stalen tafelpoten en de robuuste houtmaterialen die gebruikt worden voor het tafelblad. En wilt u echt iets bijzonders en net iets minder robuust, kijkt u dan ook eens naar een visgraatmotief. Alle tafel soorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijzen.

  • Stoere industriële kasten

Met een industriële kast kunt u echt alle kanten op. Veel gezien dit jaar is de locker kast of de (half)open boekenkast. Maar ook de stalen buffetkast is een industrieel ontwerp waarin u veel mooie spullen kunt opbergen en tonen! Voordeel van de donkere kleur is dat u deze kasten in bijna elk interieur kunt toevoegen. Combineer ze bijvoorbeeld met Scandinavisch design en u krijgt een hele mooie wisselwerking tussen deze twee stijlen qua kleur en contrast.

  • Industriële vloeren

Een industrieel interieur kunt u in de basis ook verkrijgen door het leggen of storten van een stoere vloer. Kies dan bijvoorbeeld voor een  betonnen- of gietvloer met een heerlijke robuuste uitstraling. Houdt u er dan wel rekening mee dat deze vloeren als tegenhanger een warm materiaal nodig hebben. Denkt u dan bijvoorbeeld aan kleden, stof en leer. Kiest u liever voor een iets neutralere vloer ga dan voor een mooie houten variant. Die kunt u bij vele woonstijlen gebruiken en heeft een prachtige uitstraling.

  • Accessoires

Tenslotte kunt u door middel van accessoires ook heel veel bereiken. Gebruik op dat zwarte industriële dressoir als tegenhanger eens een mooi licht vachtje en combineer dit met een paar grote lampen of kaarsenhouders. En kies voor een lekker zacht kleed bij de bank en salontafel om het geheel wat te breken. Lekker proberen en combineren tot u tevreden bent is het leukste wat er is en zorgt dat u uiteindelijk uw eigen (deels) industriële optrekje kunt genieten! Pak eruit wat u passend vindt en natuurlijk binnen uw budget en ruimte ligt en wat te veel werk of ingrijpend is laat u gewoon weg.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}