Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

7 Handige tips om de ideale eettafel te kopen

7 Handige tips om de ideale eettafel te kopen

Het is het leukste wat er is! Lekker (online) shoppen voor de inrichting van uw interieur en kijken wat voor moois er allemaal te krijgen is. In dit geval helpen we u bij uw zoektocht naar de perfecte eettafel. Want er zijn wel een aantal zaken waar u goed op moet letten voordat u tot aanschaf over gaat.

Weet u hoe hoog uw nieuwe eettafel moet zijn?

De meest voorkomende hoogte van een eetkamertafel is tussen de 77 en 80 centimeter.

En welk soort tafel is uw oog op gevallen en in welke maat wilt u deze gaan bestellen of misschien wel laten maken?

Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met de hoogte van de onderkant van het blad of de zogenaamde regel die vaak onderaan het blad zit en dus ruimte inneemt.

En heeft u armstoelen, dan moeten deze er wel netjes onder passen om ze helemaal aan te kunnen schuiven!

Om het overzichtelijk te houden hebben we hieronder een aantal tips voor u op een rijtje gezet die u kunt afvinken zodat u zeker weet dat u de juiste en vooral passende tafels en eventueel stoelen aanschaft.

Bekijk de tips voor het aanschaffen van een nieuwe eettafel

Tip 1: Kijk goed naar de afmetingen

Meet de hoogte van de armleuningen van uw eetkamerstoelen op (of de stoelen die u wilt gaan aanschaffen), en houd hier rekening mee als u de tafel gaat uitzoeken.

Zo voorkomt u onaangename verassingen, wanneer u de meubels geleverd krijgt. In de winkel zal een goede verkoper u hier altijd even op wijzen, maar bij een eventuele online aanschaf moet u hier goed zelf op letten.

Let daarnaast ook goed op de zithoogte. Als u een lage stoel heeft, of een stoel die heel erg inzakt kan het verschil tussen het zitten en de tafelhoogte erg onprettig zijn.

Test desnoods van tevoren met uw huidige stoelen en tafel de verschillen en als u de ideale hoogte heeft gevonden noteer deze dan voor de aankoop.

Welke maat en soort tafel u het beste kunt aanschaffen hangt af van de ruimte waar u de tafel in wilt gaan plaatsen. Maar ook het gewenste aantal stoelen om de tafel en uw overige wensen zijn belangrijk.

Heeft u een mooie lange woonkamer, dan is een lange tafel wellicht iets om aan te denken. En bij een vierkante of wat kleinere ruimte zou een ronde tafel of ovale tafel een betere optie kunnen zijn.

(link naar een het net ook geleverde artikel blog tips rond of rechthoekig)

  • Lees ook: Kiest u een ronde of rechthoekige tafel?

Tip 2: Hoeveel ruimte is er tussen de tafelpoten?

Bij een tafelblad van bijvoorbeeld 220 centimeter met voldoende ruimte tussen de poten of eventueel een marix poot kunt u normaal gesproken zes stoelen kwijt.

Als het blad minder dan 200 centimeter is, waardoor de poten niet ver genoeg naar buiten geplaatst kunnen worden, past dit bijna nooit.

Kijk dus goed of de tafel groot genoeg is om het aantal stoelen (met tussenruimte) te kunnen plaatsen. Bij een ronde tafel met een poot in het midden is dit iets makkelijker.

Tip 3: De eettafel moet goed matchen met uw stoelen

Als u niet veel ruimte rondom de eethoek hebt, is het misschien verstandig om geen armstoelen aan te schaffen.

U stapt namelijk makkelijker in en uit een stoel zonder armleuningen. Zeker als u met drie mensen naast elkaar zit is het handig dat u de stoel ver genoeg naar achteren kunt schuiven!

Blijf dus goed kijken naar de ruimte die er beschikbaar is qua tafel oppervlakte, ruimte tussen de poten, hoogte en de complete afmeting van de stoelen (met of zonder armleuningen).

Tip 4: Hoeveel ruimte heeft u rondom de eettafel?

Houd niet alleen rekening met het aantal mensen (dus stoelen) die om de tafel moeten kunnen passen, maar houd ook rekening met bijvoorbeeld de ruimte die u nodig hebt voor borden, schalen of pannen die er dan op de tafel moeten passen.

Op een rechthoekige tafel kunt u nu eenmaal meer spullen kwijt dan op een ronde of ovale tafel.

Tip 5: Bedenk goed van welk materiaal de tafel moet zijn

Let goed op het soort materiaal waarvan de tafel gemaakt is (bijvoorbeeld eiken-, mango-, douglas-, notenhout, betonlook, kunststof, enzovoorts). Er zijn nogal wat verschillende soorten materialen in omloop en ook weer onderverdeeld in verschillende diktes.

Elke tafelsoort heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Kijk dus ook goed naar het gebruiksgemak en de prijs en kwaliteit.

Tip 6: Welke afwerking wilt u voor uw (houten) tafel

Wilt u de tafel bijvoorbeeld zelf afwerken? Houd er dan wel rekening mee dat er vaak geen garantie meer op de tafel zit.

En kiest u ervoor om de leverancier te laten afwerken? Kijk dan goed naar de verschillende mogelijkheden.

Olie is vaak prachtig maar biedt minder bescherming tegen kringen en vlekken dan een laklaag.

Kiest u voor een kunststof tafel dan is dat ideaal als u (kleine) kinderen heeft die vaker morsen en knoeien.

Tip 7: Twijfelt u over de grootte van de tafel?

Plak het eens uit met schilderstape of leg kranten op de grond in de gewenste maat. U zult snel zien of die grote tafel van 240×100 centimeter wel of niet past. En probeer dit ook met een ronde of ovale afmeting. U zult dan meteen zien wat het beste bij de kamer past en wat de beweegruimte is die er mogelijk overblijft.

Wij hopen dat u onze tips goed kunt gebruiken bij de aanschaf van uw nieuwe eettafel en eventueel bijpassende stoelen. Wij wensen u dan ook veel plezier bij zoekproces en het uiteindelijk maken van uw keuze.

En als u toch nog twijfels of vragen hebt of het lastig vindt de juiste tafel en stoelen bij elkaar te vinden dan hebben wij al een aantal complete eetkamer sets voor uw samengesteld waar u in alle rust uit kunt kiezen. Alles is dan al qua hoogte en afmeting op elkaar aangepast en u hoeft dus niet te gaan meten en testen.

U kiest de afmeting en de kleur en zorgt natuurlijk dat de set in de beschikbare ruimte past en wij doen de rest! En wilt o liever iemand spreken? Dan helpen de professionals van Meubelleeuw u graag verder!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}