Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Fauteuil in de spotlights

Fauteuil in de spotlights

Bijna iedereen heeft er wel eentje in huis, de fauteuil, een lastig uitspreekbaar woord wat vaak verkeerd gespeld wordt. Maar vaak een heerlijke stoel waar u even lekker kunt gaan zitten met een goed boek of even heerlijk TV in kunt kijken.

In dit blog zetten we deze stoel, de fauteuil in de spotlight!

Waar wordt een fauteuil eigenlijk voor gebruikt?

Voordat we de voordelen van deze stoel verder gaan toelichten is het eerst belangrijk om naar de functie te kijken.

Veel mensen weten namelijk niet waar een fauteuil precies voor gebruikt wordt. Alleen dat ze er op kunnen zitten. Maar daar heeft u toch al een bankstel voor?

Precies, maar een fauteuil is nog veel meer dan dat.

Een fauteuil is een relaxstoel, een fijne plek om even bij te komen. Een stoel waar u heerlijk de rust op kunt vinden die u zoekt. Bovendien neemt een fauteuil meestal weinig ruimte in beslag, waardoor deze eenvoudig te verplaatsen is.

U kunt met een fauteuil gemakkelijk meer zitplaatsen creëren als u bijvoorbeeld visite heeft of een verjaardag wilt vieren. Daarnaast is het ook de ideale oplossing voor kleine woonkamers. Hierbij is een (grote) bank vaak niet mogelijk, maar wilt u wel over voldoende zitplaatsen beschikken. In dat geval is het fijn om een kleine bank met een mooie fauteuil te combineren.

Zo maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de kamer en zijn er toch meerdere zitplaatsen beschikbaar.

Een fauteuil hoeft natuurlijk niet alleen naast de bank geplaatst te worden. Deze kan ook in een aparte hoek van de woonkamer of een andere ruimte staan waar u bijvoorbeeld kunt genieten van het prachtige uitzicht op de tuin. Een fijn hoekje om een goed boek te lezen of even tot rust te komen. Heerlijk toch! Hieronder benoemen we nog even de voordelen van deze fijne stoel:

Wat zijn de voordelen van een fauteuil?

Neemt weinig ruimte in beslag

Een fauteuil neemt relatief weinig ruimte in beslag en is eenvoudig te verplaatsen. Hierdoor kan u hem voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van extra zitruimte als er visite is of gebruik de stoel in de slaapkamer om uw kleding op te leggen.

Beschikbaar in vele soorten en maten

Fauteuils zijn in vele soorten, maten en stijlen verkrijgbaar. Zo beschikken sommigen ook over speciale functies. Voor senioren zijn er bijvoorbeeld fauteuils beschikbaar met een ‘sta-op functie’. Hierbij komt de zitting omhoog, waardoor opstaan uit een luie stoel niet meer zo lastig is.

Ook bestaan er draaifauteuils, waardoor u de stoel in alle gewenste richtingen kunt draaien. Voor iedere leeftijdscategorie en speciale wensen is er wel een geschikte fauteuil te vinden.

Het is echt een eyecatcher

Een fauteuil is een ware eyecatcher in de woonkamer. Er komt hierdoor meestal meer gezelligheid in de ruimte. Bovendien zijn ze in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar, waardoor deze prima op iedere stijl aan kan sluiten.

Mooi opvulling voor die lege plek in huis

Heeft u nog een lege plek in de woonkamer over die u graag zou willen opvullen? Denk dan naast een grote plant eens aan een mooie fauteuil. De afgelopen jaren zagen we dit handige meubelstuk steeds minder vaak terugkomen in de woonkamers en slaapkamers.

Gelukkig is deze heerlijke stoel weer helemaal op de weg terug. En geen wonder, want een fauteuil kent talloze voordelen!

Kom tot rust
Vindt u het ook zo fijn om na een lange dag even heerlijk te ontspannen met een goed boek of film? Met de juiste fauteuil creëert u niet alleen een fijne relaxplek, het maakt het gehele interieur ook nog eens knusser en simpelweg leuker. En om het geheel nog wat comfortabeler te maken, kunt u altijd gebruik maken van een leuk sierkussen of een heerlijke warme plaid.

Zoals u kunt lezen is de fauteuil een verrijking voor bijna iedere kamer. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden en ga even lekker proefzitten om de juiste stoel te vinden die helemaal bij u past!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}