qHoe onderhoudt u uw meubels het beste? - Meubelleeuw
Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Hoe onderhoudt u uw meubels het beste?

Hoe onderhoudt u uw meubels het beste?

Meubels staan natuurlijk in elke kamer van uw huis en hebben vaak een hoge aanschafwaarde. U bent trots op uw (nieuwe) meubels en hoe alles is ingericht.

Hoe zorgt u er voor dat uw meubels mooi blijven en u er dus lang van kunt genieten? Hieronder vindt u een aantal tips.

Hoe maakt u stoffen bekleding schoon?

Stof is lekker zacht en in veel kleuren verkrijgbaar. Het is in de basis ook gemakkelijk schoon te houden. Regelmatig stofzuigen met een meubelopzetstuk is het beste en hierdoor blijft uw bank netjes en vuilvrij. Vergeet ook niet onder de kussens van stoelen en banken te zuigen. Hier ontstaat zonder dat u het ziet het meeste vuil.

Hoe haalt u vlekken uit uw meubels?

Mocht er een vlek op de stof komen kunt u deze het beste behandelen met koolzuurhoudend water, dit doet wonderen. Gebruik hiervoor een vochtige microvezeldoek. Is alleen water niet voldoende om de vlek te laten verdwijnen kies dan voor een droge microvezeldruk in combinatie met een vlekverwijderaar.

Vale meubels weer kleurrijk maken

Zijn de meubels al wat ouder en een beetje vaal geworden, probeer dan met azijnwater de orginele kleur weer terug te krijgen. Test dit wel altijd even op een stukje dat minder in het zicht staat.

Houten meubels reinigen

Een eikenhouten tafel kunt u het beste schoonmaken met, hoe gek het ook klinkt, lauw bier. Zorg dat u niet teveel vocht gebruikt en u de houtnerf volgt als u deze inwrijft. Heeft u een tafel van glanzend hout dan is een babydoekje super handig om mee te reinigen.

Teakhouten meubels reinigen

Om uw teakhouten meubels goed schoon te maken gebruikt het bij voorkeur groene zeep. Het werkt erg goed, zorgt niet voor verkleuringen, heeft een ontvettende werking en ruikt ook nog eens erg lekker.

MDF meubels reinigen

Bij meubels van MDF is het verstandig om geen tot heel weinig vocht te gebruiken en wat er wel nat wordt dus goed droogmaken.

Hoe haalt u kringen weg?

Kringen veroorzaakt door water kunt u op houten meubelen het beste verwijderen met een föhn. Door de warmte wordt de was weer vloeibaar en als u de kring dan goed oppoetst komt de oorspronkelijke kleur weer terug.

Gebruik een microvezeldoek

Een plumeau is ideaal om stof te verwijderen van alle gladde oppervlaktes. Voor iets hardnekkigere vlekken op harde en gladde oppervlakten is water met een goede microvezeldoek de oplossing! Want een vochtige (niet natte) microvezeldoek verwijdert gemakkelijk vet en vuil. Probeer de doek zo te vouwen dat er acht of zestien schone kanten zijn.

Zodra alle kanten gebruikt zijn is het verstandig om de doek zonder wasverzachter in de wasmachine te verschonen. Bij het spoelen met warm water laat de microvezel namelijk bijna geen vuil los (maximaal 20%). In de wasmachine wordt de doek geheel schoon en is deze weer klaar voor gebruik.

Vermijd reinigingsmiddelen

Gebruik liever zo min mogelijk reinigingsmiddelen. Deze zorgen voor een vette waas op de schoongemaakte oppervlakten.

Algemene tips voor het onderhoud

Gebruik bij alle meubels die de grond raken, met name bij stoelen belangrijk, doppen of vilt om krassen en dus slijtage van uw vloer te voorkomen. Er zijn tegenwoordig vele soorten en maten te verkrijgen.

Reinig hoogglans oppervlaktes na de vochtige reiniging ook met een droge doek. De “scherpe” vezels van normale microvezel kunnen namelijk lichte krassen veroorzaken in de “zachtere” hoogglans lagen.

Vetvlekken kunt u verwijderen door citroen aan te brengen op de vlekken om deze daarna  met een vochtige doek te deppen.

Maak textiel nooit te nat en probeer vlekken deppend te reiniging. Wanneer het niet te nat wordt, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de vulling die er onder zit.

Kunststof is normaal goed schoon te krijgen met water en alkali vrije zeep. Even vochtig maken en dan droog deppen met een handdoek.

Wij hopen dat u met deze tips langer plezier kunt hebben van uw meubels. Probeer altijd eerst een stukje van het meubel te behandelen want uit het zicht zit. Zo kunt u zien of het product goed werkt en u het gehele oppervlak kunt behandelen of schoonmaken. Veel succes!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}