Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Hoe past een fauteuil in uw inrichting?

Hoe past een fauteuil in uw inrichting?

De fauteuil is vaak een fijne aanvulling op iedere inrichting en is in vele soorten en maten te verkrijgen. Groot, klein, breed, smal, met en zonder armleuning, in stof en leer, er is veel mogelijk.

En om maar meteen alle twijfels weg te nemen. Of we nu spreken over een stoel of een fauteuil er een simpele basisregel waaraan u zich kunt houden. In de eetkamer spreekt u alleen maar over stoelen of over eetkamerfauteuils. In de woonkamer zijn er eigenlijk alleen maar fauteuils, ook als deze zonder armleuning of vrij klein van formaat zijn.

Een fauteuil valt het beste te omschrijven als een mooie eenzitter en is meestal een fijne aanvulling op een comfortabele bank. De fauteuil doet hier dus niet aan af maar versterkt de inrichting compleet. Zo ontstaat er een luxe en comfortabele uitstraling.

Waarom een fauteuil?

Juist door het toevoegen van een los zitelement zoals een fauteuil, kunt u makkelijker spelen met de opstelling van uw woonkamer. Bij een traditionele opstelling is de televisie het middelpunt en worden daar omheen, vaak in een U-vorm, banken of een hoekbank en soms nog losse fauteuils geplaatst.

Kiest u voor een minder traditionele opstelling en wordt de televisie minder centraal gesteld? Dan kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen de zithoek richting de open haard of op de openslaande deuren van de tuin te richten.

Of kiest u voor een apart leesplekje door de fauteuil in een knus hoekje te zetten. Hoe dan ook, door het gebruik van een fauteuil zijn de opties om mee te spelen eindeloos.

Basisregels inrichting woonkamer

Er zijn een paar basisregels die u kunt gebruiken bij de inrichting van uw woonkamer in combinatie met een of meerdere fauteuils. Hieronder vindt u deze regels kort opgesomd.

1 – Maak optimaal gebruik van de ruimte

Heeft u een relatief kleine woonkamer? Plaats hier dan juist wat royalere meubels in. Dit geeft uw woonkamer een ruimtelijk effect waardoor het dus lijkt of uw kamer groter is. Maar het moet allemaal natuurlijk wel passen dus houdt u wel de maximale afmetingen goed in te gaten.

2- Speel met afmetingen en kleuren

Kiest u in plaats van een grote hoekbank eens voor een mooie twee- of driezits bank met een of twee losse fauteuils erbij. Zo heeft u niet automatisch een passend setje maar kunt u juist een speelse combinatie maken.

Doe eens gek en ga bijvoorbeeld voor een strakke moderne bank in combinatie met een of twee klassieke fauteuils. Zo drukt u meteen een persoonlijke stempel op uw interieur en kunt u het echt helemaal eigen maken. En door de fauteuils strategisch neer te zetten geeft u meteen een intieme sfeer mee en kunt u makkelijk spelen met de loopruimtes.

3 – Complete bijpassende sets zijn ook mogelijk

Vindt u het juist lastig of spannend om verschillende stijlen en kleuren te combineren? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen uw bank en fauteuil in dezelfde stofkleur of leersoort te laten bekleden. Net waar u zich prettig bij voelt, niets moet alles mag!

4 – Gebruik een vloerkleed
Meubels kunnen makkelijk met elkaar verbonden worden door middel van het gebruik van een vloerkleed. Daarnaast heeft een vloerkleed een positieve invloed op de akoestiek in de woonruimte en geeft u uw zithoek meteen meer sfeer mee. Tegenwoordig zijn ook deze in vele soorten, maten en materialen te krijgen en zijn ze ook een stuk betaalbaarder geworden.

5 – Loopruimte
Heeft u openslaande deuren richting de tuin of zijn er deuren die leiden naar andere ruimtes? Zorg er dan voor dat er altijd een vrije looplijn naar deze deuren toe loopt. Zo houdt u de routing logisch en zorgt u voor een ruimtelijk effect.

Kijk uit met krassen op de vloer

Heeft u inmiddels de ideale opstelling gevonden voor uw woonkamer inclusief de fauteuils? Vergeet u dan niet de poten van uw fauteuil te bedekken met vilt of een andere stoelpoot beschermer. Dit voorkomt krassen op uw vloer en een hoop onnodige kosten en irritaties. Maak tenslotte uw woonkamer helemaal af met een paar mooie planten met bijpassende potten en genieten van uw persoonlijke creatie kan beginnen.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}