Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Interieurtrends 2021: dit zijn de nieuwe woontrends

Interieurtrends 2021: dit zijn de nieuwe woontrends

De interieurtrends van 2021 zijn kort samengevat: grijs, donkerblauw, houten accessoires, terracotta, leuke vaasjes met droogbloemen en veren, gecombineerd met duurzame producten en metallic details.

Sommige trends zien we al wat langer voorbijkomen, waarbij andere weer voor compleet nieuwe inzichten zorgen.

Grijstinten

Grijs is helemaal terug van weggeweest. Ook in 2021 zien we dus dat grijs een enorm populaire kleur is en zeker goed gebruikt kan worden in moderne interieurs.

Of u kunt kiezen voor een lichtgrijze tint voor de gordijnen of een mooie intense donkergrijze kleur voor betonnen vloerstenen of een prachtige gietvloer. Zolang het grijs dat u gaat gebruiken een warme kleur grijs is, zit u dit jaar helemaal goed!

Grijs kan ook heel goed gecombineerd worden met (warm) hout om bijvoorbeeld een knusse slaapkamer of woonkamer te creëren.

Wanneer u mooie staande lampen gebruikt, kunt u er het beste voor zorgen dat u de lichtkleur instelt die op een kleur die van nature warm is. En als u donkergrijs als kleur te veel aanwezig vindt en het niet uw stijl is, kunt u ook alleen grijstinten en details hiervan gebruiken.

Denk hierbij aan lichtgrijze tapijten, gordijnen en mooie sierkussens die u kunt combineren met een kleine statement muur afgewerkt in warm, donkergrijs.

Terracotta

De afgelopen tijd hebben we allemaal helaas maar weinig kunnen reizen. Dus brengen we de kleuren van mooie, warme plekken in de wereld over naar onze woonkamers. Denk hierbij aan de prachtige kleur terracotta, want deze wordt heel veel gebruikt op het moment.

We hebben het hier dan over zowel de warmrode kleur als over de Marokkaanse terracotta tegeltjes die het erg goed doen in de badkamer en in de keuken. Combineer terracotta met een gebroken wit, of met blauwgrijzige tonen om een mooi geheel te creëren.

Wanneer u voor een lichtere tint terracotta kiest, kunt u deze altijd mooi combineren met een marineblauwe kleur.

Marineblauw

In 2021 gaan we ook heel wat meubels, accessoires en zelfs muren tegenkomen in marineblauw. Deze blauwe kleur is aan de wat donkere kant, maar kan heel goed warmte uitstralen wanneer deze gecombineerd wordt met mosterdgeel of lichtbruin.

Denk hierbij maar eens aan een mooie marineblauwe muur met een mosterdkleurige fauteuil, of een marineblauwe muur met een grote antieke wereldkaart als decoratie.

Hoewel marineblauw een kamer erg donker kan maken, kunt u ook proberen met lichte kleuren te werken om de kamer wat op te vrolijken. Het is echter af te raden om Marineblauw te combineren met hard wit. Dit zal namelijk voor een te groot contrast zorgen wat de gezelligheid en warmte dan grotendeels weg kan nemen.

Metallic

Ook de metallic kleuren blijven de komende tijd nog helemaal hip. Combineer prachtige metallic accessoires en details met de kleuren die we al eerder beschreven hebben voor een warm, gezellig maar vooral supermooi resultaat!

Bijvoorbeeld een leuk bijzettafeltje dat is afgewerkt met een zilveren of gouden rand of een mooie stoel afgewerkt met een metallic onderstel. Het gaat hierbij dus echt om de details die het helemaal afmaken.

Droogbloemen en veren

U heeft ze vast al eens voorbij zien komen. Lieve vaasjes met prachtige droogboeketten, of grote robuuste vazen of potten gecombineerd met (kleurrijke) veren en droogbloemen.

U kunt deze bij bijna elke woonwinkel vinden of bij bloemenzaken en winkels met accessoires. Combineer naar hartelust en wees niet bang om wat risico te nemen.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}