Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Optimaal gebruik maken van de ruimtes in uw huis

Optimaal gebruik maken van de ruimtes in uw huis

Een van de basisregels van het inrichten van een ruimte is dat u het niet te vol zet met meubels en accessoires.

Een grote mooie bank plaatsen tegen een lange wand in de woonkamer is een perfecte optie en zorgt meteen dat u een prachtige eyecatcher heeft als u binnenkomt. Door de bank tegen de wand te plaatsen benut u de ruimte volop en houdt u meer ruimte over voor overige meubels en accessoires.

Heeft u een banken-set, kijk dan of u deze in een hoek, ook het liefste tegen de muur, kunt plaatsen. In de ruimte die overblijft plaatst u een leuk bijzettafeltje waardoor beide banken hierbij aansluiten.

Zo hoeft u geen grote salontafel neer te zetten en is er meer ruimte voor planten, kasten en bijvoorbeeld leuke fauteuils.

Vormen en kleurgebruik

Gebruik niet meer dan een of twee basiskleuren om het beeld van de kamer rustig te houden.

Daarnaast kunt u leuke accenten aanbrengen met accessoires om een gezellige sfeer te krijgen in uw zithoek. Met een leuke poef of hocker naast de bank kunt u zonder heel veel ruimte te gebruiken een extra zitplek creĆ«ren.

Om te zorgen voor een ruimtelijk effect is een lang en eventueel zwevend tv-meubel erg handig. En vanwege de lengte is de wat extra opbergruimte altijd mooi meegenomen.

Heeft u nog voldoende ruimte over dan kunt u er eventueel een mooie opbergkast bij plaatsen.

Om het helemaal af te maken is een setje ronde tafeltjes super handig en helemaal hip op dit moment. Deze zijn in vele soorten en maten te verkrijgen.

Wilt u de ronde vormen nog verder terug laten komen in het interieur? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een mooie ronde eettafel en een grote ronde spiegel aan de muur boven het dressoir.

Verschillende kasten en accessoires

U kunt ook kiezen voor een kleiner tv-meubel, zodat u daarnaast meer ruimte overhoudt voor een mooie stoel of grotere hocker. En in plaats van een opbergkast kunt u ook gaan voor een meer open kast zoals een vitrinekast of een moderne vakkenkast.

Hierdoor wordt de muur niet te vol en kunt u meer spelen met de indeling door vakken te vullen met leuke woonaccessoires zoals kleine planten, fotolijstjes enzovoorts.

Leg tenslotte een groot vloerkleed onder de bank en salontafel voor extra gezelligheid en ook niet onbelangrijk, heerlijke warme voeten.

Kleine (woon)kamer

Heeft u maar weinig ruimte en dus een kleine woonkamer, dan is het verstandig om niet voor grote of robuuste meubels te kiezen.

Slanke meubels en rustige, lichte kleuren zorgen ervoor dat uw woonkamer optisch groter lijkt.

Denk hierbij aan een bank op hogere poten zodat u het vloeroppervlak kunt blijven zien. En heeft u weinig ruimte voor een kast? Tegenwoordig zijn er heel veel prachtige wandrekken te koop in diverse vormen en maten.

Zo kunt u toch wat leuke spulletjes plaatsen zonder dat u ruimte verliest. Is er ook niet teveel ruimte voor een eethoek? Kies dan voor een ronde tafel met aansluitende stoelen. Zo benut u de ruimte optimaal en kunt u ook in een kleine ruimte aardig wat mensen aan uw tafel kwijt.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}