Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Tips bij het vinden van de perfecte bank

Tips bij het vinden van de perfecte bank

Bent u ook lekker bezig in huis? Alles sfeervol inrichten met leuke accessoires zoals herfststukken, kaarsjes, fluffy kussens, heerlijke zachte dekentjes en misschien bent u stiekem wel al bezig met de kerstsfeer en kerstboom. Heerlijk! Doe vooral wat goed voelt en waar u blij van wordt. Kies voor gezelligheid in deze donkere dagen die steeds korter en kouder worden.

Maar wat nou als u eraan toe bent om niet alleen sfeer toe te voegen, maar ook de grotere meubels in uw huis te gaan vervangen. Bijvoorbeeld omdat uw kinderen ouder worden en letterlijk meer ruimte innemen, uw meubels al ouder zijn en slijtage vertonen, of gewoon omdat u toe bent aan iets anders en alles opnieuw inrichten leuk is om te doen.

Dan kunnen wij u helpen hoe u dit het beste aan kunt pakken. Want u weet, als u eenmaal begint is er meestal geen houden meer aan. Dan vervangt u een deel en past dat niet meer bij de rest van uw meubels. Daarom is het verstandig dat als u de woonkamer gaat aanpakken, de plek waar u vaak de meeste tijd doorbrengt, dat u dan begint met het vervangen van uw bank.

Dit is de basis van uw woonkamer en een plek om heerlijk te relaxen. Maar hoe bepaalt u welke bank het beste bij u past? Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden, stijlen en materialen. Wij helpen u graag op weg!

Bepaal de juiste stijl

Ten eerste is het handig om te bepalen wat voor soort stijl de bank zou moeten hebben. De stijl van uw zitmeubel is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van de stijl van uw interieur. Deze twee elementen moeten goed op elkaar aansluiten om te voorkomen dat de nieuwe bank niet goed meer past bij de rest van de inrichting.

Bepaal dus vooraf of uw bank moet aansluiten bij uw huidige interieur of dat u alles gaat vervangen. Er zijn verschillende stijlen waar u uit kunt kiezen zoals bijvoorbeeld klassiek, koloniaal, modern, design en romantisch. Vraag u dus af in welke stijl uw huis nu ingericht is of u deze gaat inrichten en borduur daar dan op voort.

Voor welk ontwerp en uitstraling wilt u gaan?

Het ontwerp en de uitstraling van de bank is het tweede waar u waarschijnlijk uw beslissing op gaat baseren. Bent u op zoek naar een strakke bank met hoge armleuningen? Of een loungebank waar u lekker in weg kunt zakken? Misschien zoekt u een super stijlvolle relaxbank of juist een klassieke bank met een gecapitonneerde rug of armleuning? En moet de bank naast zit- of ligcomfort nog meer bieden zoals een slaapdeel of bergruimte. Er is tegenwoordig steeds meer mogelijk.

Tenslotte is het natuurlijk super belangrijk om te kijken voor hoeveel personen de bank geschikt moet zijn en welke ruimte u beschikbaar heeft. In de winkel kan een bank veel kleiner of groter lijken dan u zou verwachten. Dus vergeet niet, meten is weten!

Bepaal de kleur en het materiaal

In navolging op de stijl en het ontwerp zal ook de kleur en het materiaal van de bank moeten aansluiten bij het interieur. Vaak kunnen banken in alle gewenste kleuren en materialen gemaakt worden. In de winkel ligt er vaak een waaier van lapjes stof naast of op het bankstel waaruit de beschikbare kleuren gekozen kunnen worden en online kunt u meestal meteen de gewenste kleur aanklikken en zien.

Als u live gaat shoppen is aan te raden een kleurenstaal of foto’s van de kleuren van uw woning mee te nemen, zodat u ter plekke de kleuren naast elkaar kunt houden en kunt vergelijken.

Hieronder zetten we nu een aantal handige tips voor u op een rijtje die u kunt gebruiken als u in de winkel of online gaat zoeken naar uw droombank!

Tip 1 : Maak vooraf een lijstje

Maak vooraf een lijstje! Bij het zoeken naar de perfecte bank is het handig om van tevoren een lijstje te maken met eisen waaraan uw bank moet voldoen:

Tip 2 : Ga altijd proefzitten

Kies altijd voor een bank die lekker zit en ga dus, ook als u online een bank heeft gezien, altijd even proefzitten, liggen en hangen! Die prachtige bank waar u helemaal verliefd op bent kan in werkelijkheid voor geen meter zitten en dat is dan ook zonde van het geld. Want uiteindelijk is het zitcomfort het meest belangrijke om mee te nemen bij uw keuze.

U gaat uw bank tenslotte dagelijks gebruiken en dan moet u hier wel van kunnen genieten. Ga trouwens niet op zoek naar een nieuwe bank wanneer u moe bent, want dan zitten alle banken eigenlijk wel lekker.

Tip 3 : Meet goed na wat de maximale afmetingen mogen zijn van de bank

De vormgeving van uw bank en het aantal zitplaatsen zijn natuurlijk ook heel belangrijk bij uw keuze. En gaat u voor een bank uit één deel, twee losse banken, kiest u voor een set met daarbij een fauteuil of hocker of een twee- of driezitsbank?

De keuze is reuze. Daarom is het heel belangrijk dat uw nieuwe bank of set, behalve bij de stijl van het interieur, ook bij de afmetingen van de ruimte passen. Een grote hoekbank kan prachtig zijn, maar wanneer er eigenlijk geen ruimte voor is, blijkt het niet echt praktisch.

Dus meet vooraf uw huidige bank op, de breedte, de diepte, de afmetingen van de kussens, u kunt nooit te veel meten. Want in een ruime woonwinkel lijkt die enorme hoekbank qua formaat wel mee te vallen, maar in uw woonkamer is er misschien helemaal geen ruimte voor.

Vergeet ook niet de afmetingen van uw woonkamer op te meten, de salontafel die u bij uw bank wilt gaan gebruiken en de ruimte die u minimaal en maximaal tot uw beschikking heeft.

Tip 4: Bepaal vooraf welk materiaal het handigste is (kind- of niet kindvriendelijk)

Wat ook een belangrijk punt is, is de mogelijkheid tot het gemakkelijk schoonmaken en reinigen van uw nieuwe bank. Vooral wanneer kleine kinderen of huisdieren tot uw gezin behoren, is het van belang dat de bank gemakkelijk schoon te maken is.

Kijkt u daarom niet alleen naar de kleur, maar ook naar het materiaal. Stof is prachtig en in vele kleuren verkrijgbaar, maar weer minder handig met kinderen en huisdieren die vlekken maken. Dan kunt u misschien beter kiezen voor een bekleding van leder of kunstleder.

Tip 5: Vergelijk (online) prijzen

Banken zijn er in alle soorten en maten, maar ook de kosten voor een nieuwe bank kunnen enorm uiteenlopen. Welk budget heeft u beschikbaar en kies van daaruit ook naar welke meubelwinkels u toe wilt gaan. Online shoppen of u in ieder geval vooraf oriënteren is natuurlijk ook een goede mogelijkheid.

Er zijn tegenwoordig ook veel meubeloutlets en -hallen waar u een bank kunt kopen uit een restpartij of faillissement. Dit zijn vaak banken van een vorig seizoen en zijn over het algemeen zeer gunstig geprijsd.

Gelukkig hoeft u bij Meubelleeuw niet te kiezen tussen budget en seizoen.

Tip 6: Informeer vooraf wat de levertijd van de bank is

Tenslotte moet u niet vergeten na te denken over de levertijd van uw bank. Bij sommige meubelwinkels zijn banken gewoon op voorraad en kunt u deze meteen meenemen, maar bij de meeste is een levertijd van tien tot twaalf weken heel gewoon.

Dus kunt u nog even wachten tot u w droombank op maat geleverd gaat worden, of heeft u de bank nu nodig? Hoe dan ook, wij wensen u veel shopplezier en voorpret!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}