Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Tips om een vakkenkast in te richten

Tips om een vakkenkast in te richten

De vakkenkast is helemaal hip! In de vele vormen en stijlen zijn deze terug te vinden bij bijna elke meubelwinkel. En dat vinden wij niet zo heel gek, want met deze kast kunt u enorm veel kanten op: van een rustige aanvulling op uw interieur, tot een room-divider tot weer een prachtige eyecatcher midden in uw woon- of eetkamer.

Wij geven u hieronder graag een aantal tips om een open kast of vakkenkast zo praktisch en stijlvol mogelijk in te richten.

Gebruik uw hobby voor het vullen van uw kast

Bent u een wedstrijdruiter of verzamelt u bijvoorbeeld edelstenen? Uw eigen hobby kunt u op een eenvoudige manier tentoonstellen in een vakkenkast.

Werk met verschillende hoogtes om de inrichting wat extra karakter mee te geven. Op die manier vallen de afzonderlijke items ook meer op.

Kies voor een meer speels effect, door lijsten van verschillende formaten achter uw accessoires tegen de achterwand te plaatsen.

Wijnen en andere dranksoorten

Behalve hobby’s kunt u uw eigen liefhebberijen ook laten zien in een vakkenkast. Misschien bent u wel een liefhebber van aparte biersoorten of trekt u graag een mooie fles wijn open.

Of gaat uw hart juist sneller kloppen van een eigen whisky-proeverij? U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een wijnrek in de kast te plaatsen en waarschijnlijk heeft u ook wel een aantal prachtige glazen die daarbij gezet kunnen worden.

Wanneer u andere spullen heeft die ermee te maken hebben, mogen die natuurlijk ook een plaatsje krijgen. Denk aan aparte onderzetters, een mooi dienblad en een bijzondere opener.

Let wel op dat less more is en u het niet te vol zet. Dat is ook met schoonmaken weer een stuk handiger als u niet alles steeds weer hoeft te verplaatsen.

Gebruik planten om te combineren

Houdt u van planten? In een vakkenkast kunt u ook veel groen kwijt. Varieer met hoge en lage planten, plaats een kom met waterplantjes en mix het geheel met bijzondere cactussen.

Van een vakkenkast is een prachtig botanisch geheel te maken. Maar natuurlijk is het ook ter decoratie of afwisseling prima om her en der een plantje te gebruiken.

Boekenkast

Kunt u genieten van een goed boek en heeft u er voldoende in huis? Een vakkenkast kan ook prima gebruikt worden als boekenkast. Maar u kunt ze er natuurlijk op verschillende manieren in zetten.

Zo kunt u bijvoorbeeld op kleur sorteren en afwisselen met attributen die bijvoorbeeld betrekking hebben op één van uw favoriete boeken. Zet u ze rechtop neer of laat u ze juist liggen? Combinaties kunnen voor een leuk en speels effect zorgen.

Ook stapelen is dé oplossing om verschil in hoogte te creëren. En heeft u geen ruimte voor die mooie vaas naast een boek? Zet de vaas er dan gewoon bovenop!

Vakkenkast vol schoenen

Bent u helemaal gek van mooie schoenen en heeft u er een heleboel? Geniet ervan en laat ze zien in een vakkenkast in de hal of slaapkamer. Zo is de kast niet alleen een eyecatcher, maar meteen ook nog eens heel functioneel.

Ook hier kunt u desgewenst werken met mandjes voor bijvoorbeeld slippers, afgewisseld met die prachtige laarzen of pumps die u wel wilt tentoonstellen.

Gebruik bakken of manden in uw kast

Natuurlijk is de kast ook in te richten met allerlei andere en nuttige decoratie. Denk aan vaasjes, fotolijstjes, waxinelicht houders, kunst en vele andere leuke spulletjes.

Heeft u veel van deze kleine spulletjes, verzamel deze dan op een schaal voor meer rust in het geheel. Maar combineer vooral naar hartenlust en kijk goed naar wat er bij uw interieur past en of u het juist drukker en voller wilt inrichten of gaat voor de meer rustige en eenvoudige stijl.

Speel met hoogtes en kleuren om tot het mooiste resultaat te komen. En gebruikt u de kast liever wat functioneler om (ook) items op te ruimen, zet er dan mooie manden of bakken in. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele soorten, kleuren en maten en zorgen dat u zelf kunt bepalen hoeveel ruimte van uw vakkenkast u gebruikt voor opbergen en tentoonstellen.

Heeft u maar weinig opbergruimte en vult de kast zich al snel met spullen die eigenlijk niet in het zicht horen te liggen? Werk dan met mooie potten en manden.

Verzamel losse waxinelichtjes bijvoorbeeld in een pot en werk de kabels weg in een mandje dat bij de rest van de accessoires past. Dat oogt een stuk rustiger en meer opgeruimd en staat ook nog eens heel mooi!

En vindt u het nu lastig om te bepalen wat er wel en niet goed staat bij uw kast qua opbergmanden en bakken? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een gecombineerde kast die u zo kunt inrichten.

Zoals u ziet zijn er voldoende mogelijkheden om een open- of vakkenkast leuk in te richten. Wissel af per seizoen en zet ook eens een andere foto neer. Zo heeft u elke paar maanden een ander aanzicht en blijft het leuk om te doen en naar te kijken. Alvast veel plezier met stylen en inrichten!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}