Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Tips voor een knus, warm maar energiebesparend huis

Tips voor een knus, warm maar energiebesparend huis

We bewegen weer langzaam richting de herfst en winter en daarmee zijn (voor sommige mensen helaas) ook weer meer koude dagen gemoeid. Heerlijk als u buiten kunt genieten van de herfstbladeren in het bos, met de kinderen kastanjes kunt zoeken en daar leuke poppetjes en spinnenwebben van gaat maken.

Of als het nog kouder wordt binden we graag de schaatsen weer onder en maken we het liefste een mooie sneeuwpop in de tuin. Heerlijk om te doen, maar als we daarna weer naar binnen gaan is het wel zo fijn als het daar warm en behaaglijk is. Dit bedoelen we letterlijk zoals de verwarming aan, tocht minimaliseren en uw huis goed isoleren maar ook figuurlijk door het gebruik van heerlijke zachte en fluffy stoffen, hoogpolige tapijten, prachtige volle gordijnen en zachte en warme kussen en dekens.

Hieronder zullen we u een aantal tips geven hoe u gemakkelijk uw huis warm kunt houden, op de kosten kunt besparen en warm en zacht kunt aankleden.

Bespaar kosten en kleed uw huis meteen knus en trendy aan!

Uit onderzoek blijkt dat meer dan zeventig procent van onze energiekosten en dus verbruik voortkomen uit het simpelweg aanzetten van de verwarming. Gelukkig zijn er een aantal simpele opties om op dit verbruik te besparen:

Maak optimaal gebruik van de zon en laat overdag de gordijnen lekker openstaan voor de warme die de zon met zich meebrengt. In de avond sluit u de gordijnen juist vanwege de extra isolatie die een gordijn met zich meebrengt.

Als u een mooie houten of bijvoorbeeld laminaatvloer heeft, kan een heerlijk zacht, eventueel hoogpolig kleed, voor extra isolatie en warmte zorgen. Dit kunt u door uw hele huis als optie gebruiken en het houdt dan uw voeten meteen lekker warm.

Zet standaard de verwarming een graadje lager, pak zelf een heerlijk zacht dekentje waar u onder weg kunt kruipen, trek fijne warme sloffen aan en kruip lekker met een kopje thee op de bank.

Zo bespaart u heel gemakkelijk op uw energiekosten. Met een paar zachte, bijpassende kussens maakt u het geheel compleet en ziet het er ook nog eens knus maar ook trendy uit in uw huis.

Daarnaast is het slim de radiatoren alleen aan te zetten in kamers waar u verblijft en deze ook in de slaapkamer uit of laag te zetten. Wilt u toch een warmer bed, gebruik dan een heerlijke warme kruik om mee te slapen.

Isoleer kieren en spleten van ramen en deuren door middel van een simpele deurstopper (die vaak in vele leuke en hippe variaties te krijgen zijn) en als u een beetje handig bent door het kitten van de kieren en spleten in uw misschien wat oudere ramen en kozijnen zitten.

U kunt checken of er tocht is door een lucifer aan te steken en langzaam langs het raam te bewegen, zodra het vuur begint te flikkeren, weet u dat dat deel aandacht verdient en op het moment tocht doorlaat.

Maar voordat u het huis helemaal dicht maakt, is het goed om te weten dat ventilatie ook in de winter heel erg belangrijk is. Als u niet goed ventileert, is het gevolg dat het vochtig wordt in uw huis. Dat kan niet alleen voor schimmel zorgen, maar praktisch gezien warmt vochtige lucht ook langzamer op dan droge lucht.

Blijf alle kamers dus regelmatig luchten en let erop dat u dan niet tegelijkertijd de verwarming nog per ongeluk aan heeft staan.

Nog een goede tip, ontlucht de verwarming! Zeker na een lekkere warme zomer, waarin u de verwarming minder gebruikt heeft, is het verstandig alle verwarmingen even goed te ontluchten, omdat er lucht in de buizen kan zitten.

Hierdoor wordt uw verwarming minder warm, terwijl u wel volop aan het stoken (en dus betalen) bent. Ontluchten kan simpel met een ontluchtingssleutel, en een doekje voor het opvangen van het vocht, die u bij iedere bouwmarkt kunt kopen. U kunt beginnen met ontluchten nadat u de waterdruk hebt gecheckt en eventueel aangevuld.

Een volgende simpele manier van besparen op verwarmingskosten is zorgen dat uw bank niet voor de verwarming staat. Deze neemt de warmte op die eigenlijk het huis zou moeten verwarmen. Dit geldt ook voor gordijnen die misschien voor de verwarming hangen.

Door het gebruik van vloerverwarming kunt u uw huis en voeten lekker warm houden. Let wel op dat ook als uw verwarmingsketel geen warmte (meer) afgeeft de pomp vaak nog gewoon doordraait.

Dat betekent dat er eigenlijk onnodig koud water wordt rondgepompt. En dit is heel zonde van de energie en kosten natuurlijk. Door het gebruik van een pompschakelaar kunt u deze extra kosten voorkomen. En als het zomer is, kan de pomp helemaal uit, want dan heeft u de verwarming (hopelijk) helemaal niet nodig.

Iets lastiger en duurder is het goed isoleren van uw huis. Wist u dat ongeveer 25 procent van de warme verdwijnt via het dak? Door een isolatie van 25 centimeter te plaatsen gaat u dit al tegen. Hetzelfde geldt voor de muren, hier verdwijnt zonder isolatie circa 30 procent van de warmte in het niets. Dit kunt u oplossen door uw spouwmuren te (laten) isoleren.

Vraag eens aan uw gemeente of energieleverancier of zij regelingen hebben om dit goedkoper te kunnen laten uitvoeren. Dit waren onze tips voor een knus, warm maar energiebesparend huis. Wij hopen dat wij u door middel van deze simpele tips hebben kunnen helpen besparen en u een aangename herfst en winter zult beleven.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}