Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Voordelen en nadelen van leren stoelen of banken

Voordelen en nadelen van leren stoelen of banken

Wanneer u een nieuw meubel wil aanschaffen, heeft u vaak de keuze uit meerdere materialen. Deze keuze kan gemaakt worden op basis van allerlei afwegingen. Want ieder materiaal heeft zijn specifieke eigen voor- en nadelen. Dus zijn we heel benieuwd welk materiaal uiteindelijk het beste past op uw stoel of (hoek)bank?

We lichten het materiaal leer of kunstleer voor u uit!

Leer wordt ontzettend veel gebruikt om zitmeubelen te bekleden. Het is duurzaam, makkelijk schoon te houden en is heel prettig voor mensen met een allergie. Hieronder bespreken we de specifieke voor- en nadelen van het gebruik van leer op uw stoel of bank.

Wat zijn de voordelen van een leren stoel of bank

  • Leer is heel gemakkelijk schoon te maken en vegen als er iets op geknoeid wordt. Dat is dus heel prettig in het dagelijkse gebruiksgemak.
  • Een leren zitmeubel is gemaakt van degelijk en stevig materiaal en gaat daarom dus lang mee. Bent u dus op zoek naar een duurzaam meubelstuk dan is leer zeer zeker een aanrader!
  • Leer heeft een mooie en luxueuze uitstraling en wordt er vaak door veelvuldig gebruik niet minder mooi op. Zie het als een goede wijn, juist ook als het wat meer gebruikt is dan krijgt het een wat meer doorleefd aanzien.
  • Een ander groot voordeel van een leren meubel is dat het een sterk materiaal is wat goed tegen een stootje kan. Hierdoor gaat leer dus ook langer mee. 
  • De meeste vlekken die direct in de stoffen bekleding trekken, doen dit niet bij leer. Leer is van nature namelijk vrij vuilafstotend. Hierdoor zijn er maar weinig vlekken die, mits ze direct worden schoongemaakt, echte problemen op kunnen leveren.
  • Tenslotte is een leren stoel of bank ideaal voor mensen die een allergie hebben tegen huisstofmijt of last hebben van astma. De bank kunt u namelijk gemakkelijk stofzuigen.

Wat zijn de nadelen van een leren stoel of bank

  • Het is heel belangrijk om een leren zitmeubel goed te onderhouden om het jarenlang mooi te houden. Het kost dus even wat extra tijd, maar dan heeft u er ook heel veel plezier van.
  • Leer kan wat gladder worden na intensief gebruik en soms wat koud aanvoelen als u erop gaat zitten.
  • Er is minder keuze qua kleuren bij een leren zitmeubel dan bij een stoffen variant. Gelukkig heeft Meubelleeuw evengoed voldoende keuze qua kleur mocht u voor leer kiezen.
  • Kijk goed uit voor zonlicht. Leer kan hierdoor een beetje uitdrogen en verkleuren. Het is altijd goed om hier rekening mee te houden met de aanschaf van een nieuw zitmeubel.

Bij Meubelleeuw kunt u bij onze banken en stoelen een keuze maken uit zeven verschillende kleuren leer. Zo kunt u gemakkelijk hetzelfde zitmeubel een klassieke, modernere of landelijke uitstraling geven. U kunt heerlijk combineren en iedere kleur heeft weer zijn eigen prachtige voordelen!

Met behulp van bovenstaande voor- en nadelen kunt u zelf bepalen of leer qua bekleding het beste bij uw huishouden past qua onderhoud, kleurstelling en budget.

Wilt u ook de voor- en nadelen van stoffen bekleding weten? Die hebben wij ook voor u op een rij gezet!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}