Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Welke meubels passen er goed in uw woonkamer?

Welke meubels passen er goed in uw woonkamer?

Het is soms best lastig de ideale opstelling te vinden in de leefruimtes van uw huis. Er kan een groot verschil zijn tussen wat u mooi vindt en fysiek passend is.

Maar ook wat betaalbaar, haalbaar, functioneel is en past bij de huidige meubels en uw stijl. Daarom kijken we naar de twee meubelstukken die in elk huis te vinden zijn en vaak de basis voor uw woonkamer vormen: de bank en salontafel.

We beginnen met de bank omdat die vaak de basis vormt van de rest van uw woonkamer.

Welke bank past er bij uw woonkamer?

Logischerwijs bepaalt de afmeting van uw woonkamer het formaat van uw bank. Zo is er in een grote woonkamer vaak wel plek voor een royale hoekbank, terwijl een 2,5-zitsbank beter tot zijn recht komt in een kleinere ruimte.

Let bij de aankoop van een nieuwe bank dus ook goed op de afmetingen van uw woonkamer en natuurlijk de bank, maar kijk ook goed of de verhoudingen kloppen.

Meten is weten

De meest simpele manier om de kluts niet kwijt te raken in een grote, open woonwinkel, is thuis al te bepalen wat er maximaal gaat passen, met een eenvoudig meetlint.

In een grote winkel bent u vaak al het gevoel van ruimte kwijt en is het lastig bepalen wat wel en niet past. Bij thuiskomt legt u dan de maat van de gekozen bank uit in kranten, zodat u letterlijk kunt zien tot hoever uw bank gaat komen en hoeveel ruimte u overhoudt voor looproutes en andere meubels.

Gebruiksgemak meubels

Vindt u het fijn om lekker tv te kijken, geniet u vanaf de bank van het uitzicht van de tuin of zit u ‘s avonds liever met een goed boek en een glas wijn bij de open haard? Deze woonwensen bepalen de basis van uw interieur.

Aan de hand van deze wensen bepaalt u vervolgens de plek van de bank en kunt u kijken welke afmetingen en modellen wel of niet passen bij uw interieur.

Ruimte en looproutes

Houd ook rekening met de deuren en looproutes in uw woonruimte bij het bepalen van de juiste plek van het nieuwe bankstel. Plaats de bank bijvoorbeeld niet te dicht bij de deur naar de hal en houd voldoende ruimte rond de bank om de tuindeuren te openen en naar buiten te kunnen lopen.

En misschien heeft u maar een plek waar de bank kan staan, omdat er verder simpelweg onvoldoende ruimte is, dan is het makkelijk en kiest u natuurlijk voor deze plek.

Hoeveel zitplaatsen heeft u nodig?

Heeft u jonge kinderen, een gezin met meerdere pubers of gaat u juist voor het eerst samenwonen?

Het aantal zitplekken kunt u bepalen door goed naar de afmeting van uw woonkamer en uw gezin te kijken. En soms is het wat het is en is er simpelweg geen ruimte voor een grote bank of bankenset waar iedereen op past.

Dan kunt u door middel van hockers, fauteuils en bijvoorbeeld het gebruik van een poef ook extra zitplaatsen creëren.

Zorg voor zitcomfort

Bent u een bankhanger, wilt u lekker loungen of gaat u voor een meer actieve zit?

Bij de keuze voor een nieuwe bank is het goed om te bedenken wat voor u belangrijk is qua zitcomfort. Kiest u voor zachte zitkussens zodat u heerlijk kunt ontspannen voor de tv of kiest u liever voor een actievere zit met een steviger zitvlak? En niet alleen de hardheid van de kussens maar ook de diepte van de zitting heeft invloed op het comfort.

Een diepe zit maakt van een bank meer een loungebank, terwijl een ondieper zitvlak zorgt voor een actieve zithouding. Een veelvoorkomende trend zijn banken met losse kussens. Dat moet u echt ervaren en voelen, dus ga altijd even proefzitten voordat u een bank aanschaft.

Welke uitstraling past bij u?

Er is veel verschil in uitstraling bij de verschillende soorten banken die er tegenwoordig te krijgen zijn. Gaat u voor een strakke elementenbank met stalen onderstel, kiest u voor een knusse 3-zitsbank met losse kussens of wordt het een stoere hoekbank van prachtig leer?

Probeer eerst uw woonstijl te bepalen en kijk dan welk bankstel daar het best bij past! Ook zijn bijna alle banken tegenwoordig te verkrijgen in diverse stof- en leersoorten, kunnen de poten in een kleur naar wens worden uitgevoerd en is er een grote keuze uit vele verschillende kleuren bekleding.

Zo kiest u de juiste bank die helemaal past bij uw dagelijks leven en uw interieur!

Nu we bekeken hebben welke bank er moet komen staan, is de volgende stap een bijpassende salontafel. Ook deze worden steeds leuker en diverser en zijn in meerdere prijsklasses verkrijgbaar.

Welke salontafel past er bij uw inrichting?

Vraag u ten eerste af welke functie de tafel zou moeten hebben.

Wilt u er naast de afstandsbediening en een drankje ook leuke accessoires op kunnen zetten? Of wilt u juist dat u ook spullen kunt opbergen zodat de onderzetters alleen in het zicht liggen wanneer u deze nodig hebt.

Ofwel heeft u wel of geen extra opbergruimte nodig?

Model en vorm

Het model van de salontafel kiest u op basis van de vorm van uw woonkamer en zithoek. Heeft u een hoekbank staan met een losse fauteuil? Dan past een vierkante salontafel of een set vierkante bijzettafletjes hier heel goed bij, omdat de vorm van de bank vierkant is en het goed aansluit bij de ruimte.

Staan er juist losse banken in de woonkamer, kies dan voor een mooie ronde salontafel. U kunt er ook voor kiezen en setje ronde tafeltjes bij elkaar te plaatsen. Dit creëert een speels effect in de zithoek en zorgt ervoor dat u de tafeltjes ook kunt bijzetten.

Stijl en inrichting

Kies een salontafel in de stijl van uw inrichting. Stem de kleur en stijl bijvoorbeeld af op de eettafel of het TV-meubel, zo ontstaat er rust en één geheel.

Daarnaast kan u met een vloerkleed zorgen voor extra sfeer en een warme uitstraling. Plaats er een mooie staande lamp bij om uw woonkamer helemaal af te maken.

Het belangrijkste is uiteindelijk dat u zich thuisvoelt en lekker kunt genieten van uw woonkamer. Gebruik de mogelijkheden, combineer, voel en geniet!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}