Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Welke onderstellen eettafels zijn er?

Welke onderstellen eettafels zijn er?

U wilt dolgraag aan nieuwe eettafel. Zeker tijdens de lockdown heeft u urenlang websites en inspiratiepagina’s en platforms zoals Pinterest bekeken om te kijken wat er allemaal te krijgen is en wat de prijzen en mogelijkheden zijn.

Uiteindelijk bent u tot de conclusie gekomen dat de trend van nu, een prachtige boomstamtafel, helemaal is wat u zoekt. Vaak is elke tafel uniek omdat ieder blad anders is en zal het een mooie blikvanger worden in uw eetkamer.

Een keuze die u dan nog moet gaan maken voor welk type onderstel van de eettafel u wilt gaan. Deze zijn er in verschillende materialen, types en maten. Hieronder zetten we de verschillende mogelijkheden en voordelen per onderstel voor u op een rij zodat u makkelijker de juiste keuze kunt maken.

Genoeg keuze voor een onderstel

Het juiste onderstel kiezen voor uw tafel is belangrijker dan u misschien zou denken. Deze bepaalt namelijk de gehele uitstraling van uw interieur.

Gebruikt u de kleur van het hout bijvoorbeeld ook in de poten van uw tafel voor een natuurlijke stijl? Of kiest u voor een meer robuuste uitstraling met een stalen onderstel?

Omdat u de tafel geheel naar eigen wens kunt samenstellen is er altijd een combinatie die bij uw stijl, vloer en de rest van uw interieur past.

Houten onderstel

Een houten onderstel bij uw houten blad zorgt voor een mooie, rustige en natuurlijke uitstraling. En omdat hout een natuurproduct is, is iedere tafel weer uniek.

Samen met dit onderstel creëert u een mooie en bijzondere tafel die een rustig aanzicht zal hebben. Voordelen van een houten onderstel zijn de natuurlijke uitstraling, het rustpunt in uw interieur en het mooie totaalplaatje.

Stalen onderstel, de matrixpoot

Een matrixpoot wordt in het midden van uw tafelblad bevestigd en heeft een mooie, robuuste uitstraling! Het voordeel van deze poot is dat de gehele rand van de tafel beschikbaar is zodat u meerdere eetkamerstoelen kunt aanschuiven. Daarnaast geeft deze poot en ruimtelijke effect wat weer handig is als u een kleinere ruimte tot uw beschikking heeft.

Stalen onderstel, de X-poot

Deze industriële poot herkent u waarschijnlijk meteen. Plaats deze poten aan de uiteindes van de boomstamtafel en u creëert direct een robuuste en trendy look.

Stevigheid is met deze poten gegarandeerd doordat ze aan beide uiteinden geplaatst worden. Het fijne is dat u zelf kunt bepalen waar de poten precies geplaatst worden onder de tafel. Het kan aan de buitenkant, of iets meer naar binnen.

Let goed op of uw stoelen dan nog perfect passen en of u geen problemen heeft met aanschuiven. Aanpassen is gemakkelijk dus mocht het toch niet helemaal goed zijn is dat makkelijk weer op te lossen.

Voordelen van een stalen X-poot zijn de stevigheid, de robuuste en treny uitstraling en de mooie blikvanger in de vorm van een prachtige industriële poot.

Stalen onderstel, de V-poot

De V-poot wordt strandaard bevestigd in het midden van de boomstamtafel. Doordat er twee diagonale balken gebruikt worden die aan elkaar bevestigd zijn middels een metalen plaat op de grond, is het een super stevige en ruimtelijke constructie.

De balken worden dan ook bevestigd aan het boomstamblad en de plaat die de stevigheid aan de grond borgt. Een ander groot voordeel doordat de poot in het midden zit, is dat alle kanten van de tafel goed gebruikt kunnen worden en overal dus mensen aan kunnen schuiven.

Voordelen van de V-poot zijn de robuuste uitstraling, het compleet benutten van het tafelblad en de ruimtelijkheid.

Stalen onderstel, de U-poot, de O-poot en de A-poot

Al deze onderstellen hebben een strak design en worden aan de uiteinden van de tafel geplaatst. De namen geven duidelijk het verschil weer. Waar de U-poot aan alle zijdes breder is dan de bovenkant, is het O-onderstel overal even breed en heeft de A-poot de vorm van de letter A.

Kies voor een O-poot wanneer u liever een minimalistisch onderstel wilt hebben en de aandacht vooral op het tafelblad wilt hebben. En wanneer u voor een U-poot gaat, kiest u eerder voor een trendy plaatje, waarbij het contrast tussen het boomstamblad en het onderstel duidelijker weergegeven wordt.

De A-poot lijkt in de basis veel op de U- en de O-poot. Het grote verschil is, zoals de bijnaam ‘A-poot’ al doet vermoeden, dat de balken van deze poot wat naar buiten aflopen. Dit is echter minimaal, waardoor het strakke design én het trendy contrast gewaarborgd blijft.

Voordelen van deze onderstellen zijn het strakke disign, en de keuze tussen een minimalistische uitstraling (O-poot), stevigheid en strak design (de A-poot) of een trendy uitstraling (U-poot).

Tenslotte nog een handige tip Bij ieder onderstel is het verstandig om goed naar de hoogte en breedte te kijken, zodat deze bij goed bij uw boomstamtafel en uw stoelen past. Maar voor welk onderstel u ook gaat, we weten zeker dat u er super veel plezier van zult hebben!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}