Beste klant, op dit moment is het helaas niet mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen. Excuses voor het ongemak!

Tips bij het inrichten van een of meerdere kamers

Tips bij het inrichten van een of meerdere kamers

Er is niets leuker dan een kamer of misschien wel uw hele huis opnieuw inrichten met nieuwe meubels en prachtige accessoires. Lekker rondkijken, shoppen en inspiratie opdoen is dan een heerlijke tijdsbesteding. Maar waar moet u allemaal op letten als u hiervoor plannen heeft gemaakt? Er zijn nogal wat mogelijkheden en opties en hoe weet u nu precies wat er bij uw smaak en huis past? Hieronder proberen wij u van een aantal handige tips te voorzien, die de keuze hopelijk een stuk makkelijker voor u maken.

Moodboard

De allereerste stap is het bedenken welke kleuren en stijl u in uw kamer wilt gaan toepassen. Maar hoe weet u nu welke kleuren en stijlen u mooi vindt en u aanspreken? Het makkelijkste is het dan om te beginnen met een moodboard. Houd u van basic of juist heel uitgesproken? Een zachte, landelijke stijl of gaat u liever voor strak en industrieel? Door foto’s te zoeken van bedden, kleuren en slaapkamers die u aanspreken krijgt u gemakkelijk en snel een beeld van wat u mooi vindt en wel of niet bij elkaar vindt passen. Dit doet u online bijvoorbeeld door te gaan zoeken op woonwebsites of via het online moodboard op Pinterest, maar heerlijk rondkijken in (woon)tijdschriften kan ook een hele leuke manier zijn. Maak de tafel vrij, pak een groot vel papier, schenk een lekker een kopje thee of koffie in en ga lekker bladeren, scheuren, knippen en plakken.

Budget

Als u doormiddel van het moodboard een beeld heeft gekregen van wat u mooi vindt, dan is het handig uw budget vast te stellen. Wat kunt u per kamer die u (opnieuw) wilt inrichten uitgeven aan meubels en accessoires. De aanschaf van de grotere meubels zorgen meestal voor de grootste hap uit uw budget, maar vergeet niet dat al die leuke spulletjes, die uw kamer uiteindelijk helemaal aankleden, ook aardig in de kosten kunnen lopen.

Afmetingen kamer en meubels

Het is slim om vooraf goed in kaart te brengen wat de afmetingen zijn van uw kamer en wat de maximale afmeting is van de kast, zitbank of fauteuil die u in deze ruimte wilt gaan plaatsen. Heel simpel gezegd, meten is weten. En vindt u het lastig om in te schatten hoeveel ruimte een meubelstuk nu daadwerkelijk zal gaan innemen, leg dan simpelweg uitgevouwen kranten in de juiste afmeting op de grond. Dan ziet u letterlijk meteen hoeveel ruimte u overhoudt en of er nog voldoende beweegruimte aanwezig is. Als u de afmetingen goed heeft uitgezocht en op papier gezet kunt u zich verder gaan verdiepen in de verschillende meubels en materialen die er te krijgen zijn.

Meubels en materialen

Er is natuurlijk enorm veel keuze op het gebied van meubels. En sommige mensen vinden het leuk om sets helemaal bij elkaar te zoeken en anderen vinden het juist fijn als alles meteen al bij elkaar past qua kleur en afmeting. Bij Meubelleeuw bieden wij beide mogelijkheden, want u kunt losse meubels bestellen maar ook complete sets. U kunt kiezen uit prachtige banken, kasten, stoelen en tafels die u helemaal qua materiaal en kleur op elkaar kunt afstemmen. Wij hebben een aantal prachtige collecties woonkamer sets die in ieder interieur een blikvanger zijn. Alle sets zijn verkrijgbaar met een twee- en driezitsbank, fauteuil en hocker en natuurlijk afgewerkt in de door u gewenste kleuren en materialen. Hierdoor hoeft u niet te zoeken naar een bank en fauteuil die qua afmeting en stof bij elkaar passen, maar kunt u alles in een keer bestellen en weet u zeker dat alles helemaal op elkaar afgestemd is.

Kleuren en materialen

Omdat de meeste meubels bij ons niet alleen in vijftien verschillende kleuren stof, maar ook in vier kleuren kunstleder te verkrijgen zijn, zijn deze ook zeer geschikt voor mensen die last hebben van een huisstofmijtallergie, dus de sets zijn niet alleen mooi en tonen zeer luxueus maar zijn ook nog eens heel erg praktisch en makkelijk te onderhouden.

Accessoires

Nu u de basis van uw kamer heeft uitgezocht, de afmetingen op papier heeft staan, het budget heeft vastgesteld en uw boxspring en accessoires geheel op elkaar heeft afgestemd kunt u de verdere aankleding ofwel de accessoires gaan uitzoeken. Aan de hand van uw moodboard kiest u voor bijpassende kleine accessoires zoals fotolijstjes, boeken, bloemen, mooie kaarsen, kussentjes en beeldjes. Maar ook kleine en grote (hang)lampen, planten en plantenbakken, een of meerdere kunstwerken voor aan de muur, klassieke gordijnen of juist een wat strakkere luxaflex en om alles af te maken een mooi kleed voor op de grond. Uw eigen creativiteit en inspiratie zorgen ervoor dat alles een geheel wordt. En als u twijfelt kunt u altijd contact opnemen met onze experts bij Meubelleeuw of een kijkje komen nemen in de showroom om inspiratie op te doen.

Afstemmen leveringen en eigen deadlines

Vergeet u tenslotte niet in uw planning rekening te houden met een standaard levertijd van twee tot drie maanden voor de meeste meubels? Bij Meubelleeuw is de gemiddelde levertijd tussen de 4 en 6 weken. Daarnaast is het handig een goede planning te maken wanneer u wat wilt zelf of door anderen wilt laten uitvoeren. Denk hierbij aan schilderen, gordijnen ophangen, vloeren leggen, meubels verplaatsen, enzovoorts. En vergeet vooral geen hulp te regelen, want een bank of tafel is lastiger zonder krassen en stoten te verplaatsen dan u misschien zou denken. Wij wensen u veel plezier met het inrichten van de kamers en alle voorpret!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}